понедельник, 2 декабря 2019 г.

Свято вареника

Бібліотека на селі – це платформа для культурного розвитку сільської громади. Сучасна бібліотека повинна швидко адаптуватися до потреб читача, його запитів та уподобань. Кредом Подільківської бібліотеки є: „Бути корисною та затребуваною для своєї громади”. Саме за пропозицією односельчан чотири роки тому було створено жіночий клуб за інтересами „Ветеран”. Відвідують його жінки поважного віку, щоб поспілкуватися, розповісти про наболіле, поділитися радістю, отримати підтримку та пораду у скрутну хвилину. Цього разу членів клубу обєднало „Свято вареника”, що підготувала і провела бібліотекар Любов Фіненко.
З самого ранку до книгозбірні поспішали справжні українські господині, щоб замісити тісто та наліпити вареничків до приходу членів клубу. Несли з собою начинку на вареники та „гарний настрій”. Поки варилися вареники, свято набирало своїх обертів. Сходилися члени клубу, сервірувалися столи маринованими грибочками, запашним перчиком та гостренькими баклажанчиками. Бібліотекар розповіла  про національну українську страву – його величність „вареники”. А розпочалася дигустація з гадання на варениках, які були начинені різноманітними, особливими начинками. Кожний обирав свій вареник і дізнавався, що його чекає в найближчому майбутньому. За частуванням згадували життєві історії, прислівя та приказки про вареники, а веселий настрій підняла гумореска Павла Глазового „Як ми з кумом вареники варили”.
Швидко пролітав час спілкування, незабарилися вареники з сиром та сметаною, запашний липовий чай з чебрецем. Ось так проводять своє дозвілля члени клубу у Подільках.









Комментариев нет:

Отправить комментарий