среда, 15 августа 2018 г.

Свято казки

„Сідайте всі зручненько, слухайте уважненько, бо ми починаємо”, – такими традиційними словами завжди розпочинаються лялькові вистави, що проходять у Подільківській сільській бібліотеці. Тут створений театральний клуб любителів книги під назвою „Книга і лялька”, керівником якого є бібліотекар Любов Фіненко. До його складу входять читачі книгозбірні, які вміють створити справжнє диво – оживити казку. В репертуарі клубу вже не одна казкова історія, що переглянули малюки, побувавши в Подільківському театрі для дітей.
Театр розвиває у дітей творчу активність, мову, творчі здібності, виявляє таланти дітей, прививає інтерес до художньої літератури та книги. Та на жаль, не всі сільські діти мають можливість поїхати в місто і тим більше відвідати театр. Тож бібліотекар запросила вихованців дитячого садка „Оленка” завітати до книгозбірні та взяти участь у святі казки „Коли оживають улюблені казки”. Цього разу працював театр на палочках. Діти із задоволенням переглянули українську народну казку „Рукавичка”, познайомилися з акторами та погралися атрибутами. Несподіванкою для малят став прихід бабусі-казкарки. Вона розповіла казку „Ріпка”, а дітки взяли участь у пальчиковому театрі. А потім Любов Іванівна запропонувала погратися в настільну гру „З якої казки ці герої”, де діти відповідали на запитання гри. На цьому зустріч з казкою не закінчилася. Гості книгозбірні перейшли до глядацької зали СБК, де на мультимедійному екрані переглянули мультфільми-казки „Солом’яний бичок”, „Котик і півник” та „Івасик-Телесик”.
На згадку про зустріч дітки отримали від бібліотекаря повітряні кульки, та сповнені приємних вражень поверталися до своєї „Оленки”. А от члени клубу „Книга і лялька” вже почали готуватися до наступної зустрічі з малечею.









Комментариев нет:

Отправить комментарий